Årets trønder må være fireåringen som ringte 113, vel?

den

Prisen Årets trønder skal deles ut for femte gang. Den skal gå til en person som er « en god representant for Trøndelag, og som har gjort en betydelig innsats som verdsettes av mange». Slik er det definert i statuttene for prisen.

– Æ ringt en-en-tre, æ!

Thor Arne på fire år er en skikkelig trønderhelt. Da mammaen hans ble veldig dårlig etter en operasjon, trosset han hennes forsøk på å ikke fremstå som sjaber, og ringte 113. Pjokken forklarte situasjonen, la fram en grundig rutebeskrivelse, tok på seg jakke og lue og gikk ut for å forsikre seg om at ambulansen fant fram. Han dirigerte dem selvfølgelig da de rygget inn på gårdsplassen også. Ambulansefører Svendsen beskriver det som et rørende syn i Adreffeafifen. Og en enestående opptreden:

– Det er rett og slett utrolig at en fireåring klarer å gi en så detaljert beskrivelse av hva som har skjedd og hvor vi skal komme, sier han, og legger til at utfallet kunne blitt atskillig mer alvorlig dersom fireåringen ikke hadde gjort som han gjorde.

Det har vært en del oppstuss rundt ham i etterkant, som han selv tar med knusende ro. Han skulle vel bare redde mammaen sin, hva er vel mer naturlig? *tørker tåre og svelger klump i halsen*

thor-arne.jpg

Her er helten med mor og ambulansepersonell. 4 trøndere på en gang. Rørende, det også.

 

Det er en jury som avgjør, men man kan påvirke på Adreffeafifens nettsider. Eller også fra artikkelen. Kandidatene presenteres i dagene før jul, både i papir og i nettutgaven. RaiRai!

Disse har fått prisen tidligere:

 • 2006: Forfatter Anne B. Ragde som var årets mest populære og mestselgende forfatter med trilogien om folkene på Neshov, og som i høst har nådd nye høyder gjennom TV-serien.
 • 2005: Ungdomspolitiker Bengt Eidem for sin åpenhjertige og tøffe kamp mot kreften.
 • 2004: Major i Frelsesarmeen, Ingrid Olsen for det uegennyttige arbeidet hun har gjort for byens tapere og folk på gaten gjennom mange år.
 • 2003: Kunstmaleren Håkon Bleken, en av landets mest profilerte kunstnere
 • 2002: Fotballtrener Nils Arne Eggen for hans mangeårige innstas som trener for RBK.
Reklamer

2 kommentarer Legg til din

 1. Lothiane sier:

  Ikke hørt om denne historien, men jeg følger jo ikke med heller. Utrolig rørende! Det er vel de færreste unger som hadde gjort noe lignende. Imponerende altså! Håper han vinner. 🙂

 2. organa sier:

  Ja, utrolig tøff unge. Tenk så stas for ham å bli nominert også!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s