De fineste julefilmene

den

Det er jul, og mange av oss skal se de samme filmene vi har sett siden den gang da om igjen. Ellers blir det jo ikke ordentlig.

1. Dr Zhivago (1965)

med Omar Sharif (Yuri Zhivago) og Julie Christie (Lara Antipova) i hovedrollene. Vakre mennesker.

lara-og-yuri.jpg

Historien fortelles av Yuris halvbror Yevgraf, som er på jakt etter Yuri og Laras datter, som mistet hånden til slemme-Viktor i østen et sted. Var det Mongolia? Har ikke så mye å si egentlig.

Vi følger Yuri fra han mister moren som liten gutt, til han blir utdannet lege, gifter seg og får barn med fostersøsteren sin, spilt av Geraldine Chaplin. Han møtte Lara på hjemmebesøk mens han ennå studerte, og han klarer aldri å glemme henne. De møtes og forelsker seg på et feltsykehus under første verdenskrig, og så går livet og kjærligheten sin gang. De får hverandre, men blir skilt av onde krefter gang på gang.

lara.jpg

Det høres ganske banalt og platt ut med en sånn kort oppsummering, men det er en fantastisk herlig film og en vakker kjærlighetshistorie.

2. Corpse Bride

Nok en vakker kjærlighetshistorie med alle de riktige ingrediensene: Grådighet, dårlig selvtillit, hat, skam, svik og sjalusi sammen med en kjærlighet og standhaftighet som overlevde døden og livet som fulgte.

corpsebride.jpg

Victor (med Johnny Depps sexy røst) roter seg bort i en verden av levende døde når en misforståelse tvinger ham til å gifte seg med den vakre Corpse Bride (Helena Bonham Carter). Han er fast bestemt på at ingenting skal holde ham adskilt fra sin sanne elskede, som er forlatt i de levendes verden. Vi får se…

3. The Nightmare Before Christmas

(Går på kino nå)

Alle høytider har sitt eget land! I Halloweenland hersker den uberegnelige gesskarkongen Jack Skellington aka The Pumpkin King. Han overvåker produksjonen av alt det redselfulle, uhyggelige og overraskende som de eksporterer til «den virkelige verden» hvert år.

nightmare-before-christmas.jpg

Jack begynner å føle seg utbrent av alle rutineoppgavene, men det endrer det seg da Jack tilfeldigvis åpner døren til julelandet! Han blir overbegeistret og bestemmer seg for å ta kontroll over julen. I følge av sine entusiastiske innbyggere fra Halloweenbyen, sender han Santy Claus på ferie og skaper etter sin oppfatning en ny og bedre versjon av julen.

Fin musikk er det også.
Klart det er mange flere, men i år får vi ikke se noen flere enn disse. 🙂

Bortsett fra 3 nøtter til Askepott på NRK. Og kanskje noen fler.

Reklamer

2 kommentarer Legg til din

  1. Jarle sier:

    Lara! 🙂

  2. organa sier:

    Jah! I hear you, Jarle!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s