I Thailand

I Thailand er det elefanter, sa jeg til treåringen som gleder seg til å dra dit. Han liker elefanter. Vi snakket litt om elefanter og mulighetene for å få se en, utsiktene er svært lyse, ifølge ham. Da vi hadde snakket om elefanter en stund. spurte jeg ham om han trodde det var andre dyr der også? Ja, sa han ettertenksomt. En elefant til!

elefant.jpg

Tante Inger fortalte oss at det muligens kan være en ape eller to der også, og treåringen supplerte da kjapt med at det i tillegg til apene både er snabelrusker og ellehånker. Han kjenner sitt Thailand.

I Thailand går man ikke med bleie, man bruker truse eller badebukse, sier han, gang på gang. Jeg håper det betyr at han skal slutte med bleie, det funket sånn med smokken ihvertfall.

Man kan hoppe i det lille bassenget.

Man kan hoppe i det store bassenget.

Man kan bruke badebriller. Dette har vi fra fireåringen. Hun gleder seg spesielt til å bade. men er ikke så meddelsom i forhold til hva som fins i Thailand. Hun påstår heller ikke at hun har vært der før, som lillebroren. Vi smiler litt til hverandre når han sier det, håper ikke han ser det. Hun gleder seg også veldig. Og blir litt lei av å høre advarsler om at det er en lang reise, for det har hun fått med seg, og dessuten er det veldig gøy å kjøre fly. Hun skal (bl.a.) bli helikopterjente når hun blir stor, og er litt blasert.

Alle tre skal ta mange bilder, og vi skal kose oss veldig. Mulig vi savner barnehagen litt mens vi er der, men det går nok bra når vi kommer i riktig modus.

koh-lanta-bater.jpg

Grunnen til at vi reiser to uker til Koh Lanta er forresten at vi har fått en skikkelig ekkel vannskade på kjøkkenet. Pakningen på avløpsrøret ble tydeligvis satt på litt sånn for raskt, så i løpet av de årene den har vært der, har den glidd ut, og rørene fra hverandre, til de en dag for to uker siden gikk hver til sitt, og alt vannet fra oppvasken og oppvaskmaskinen gikk i skapet og under gulvet. Jeg merket det ved en uhyggelig skvulping når jeg gikk på gulvet, og svart vann som tøyt opp fra sprekkene.

Gulvet kan sikkert fungere fint til triggerpunktmassasje under føttene eller noe lignende, men det ser ikke pent ut, og lukta er heller ikke så bra. Jeg er glad vi hadde en finfin forsikring som dekker det meste av det reisen koster. Ellers hadde nok ikke kompjutergeniet på overgangsstønad kunne gjort så mye annet enn å bo på soverommene og badet med ungene (uten mat, vi hadde sikkert blitt veldig tynne og trendy) mens saneringsfirma og andre håndtverkere raserte og bygde opp kjøkkenet igjen.

Det var skikkelig bummer med kjøkkenet. Men det føles ikke så veldig vemodig å reise fra regnværskaldegrå Oslo akkurat nå uansett grunn. Tuddelu!

koh-lanta-beach.jpg
Reklamer

6 kommentarer Legg til din

 1. Singularity sier:

  Denne er vel verdt å få med seg om dere besøker Thailand. Det er vel omtrent det eneste stedet hvor barn med en rimelig grad av trygghet vil kunne hilse på voksne tigere.

  http://www.tigertemple.org/Eng/index.php

 2. organa sier:

  Det så jo fint ut, Sing. Men: Owæ! Hilse på voksne tigre? Aldri i verden! La oss ikke glemme Steve Irwin. Eller se her: http://www.google.no/search?hl=no&newwindow=1&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anb-NO%3Aofficial&hs=GPZ&q=drept+av+tiger&btnG=S%C3%B8k&meta=

 3. mjolkerister sier:

  Håper dere storkoser dere sammen med snabelrusker og ellehånker. Og med nytt kjøkken når dere kommer hjem.

 4. turkis sier:

  Så dere er der helt på ekte! Jeg skjønte ingenting. Det ser vidunderlig ut på facebook. Kos, kos og kos dere mye!

 5. impen sier:

  Ah, så fint det ser ut. Jeg hadde reist tilbake på flekken.

 6. organa sier:

  Jeg også, om jeg hadde masse penger og ikkeno ansvar. Hakuna matata og sånn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s