Azorene II

den

Jeg ser det søkes på Azorene. Kanskje noen vurderer å reise dit på ferie, muligens en restplass, også vil denne noen finne ut litt mer om stedet først? Hva gjør man der, er det barnevennlig, blir man brun, er det fine strender der, kan jeg trene og er det god mat der?

Sånn først kan jeg bare si at jeg anbefaler å reise dit. Virkelig! Vi var på Sao Miguel, i hovedstaden Ponta Delgada. Reiste uspesifisert med Solia, og kom på et firestjerners hotell. Det går an.

Azorene består av ni vulkanske øyer, og visstnok det som er igjen av Atlantis (sammen med Kanariøyene eller hva det nå var). Blabla, alt det der kan man lese på wikipedia eller sånne steder. Sant? Men det med vulkanske øyer er litt morsomt da. For da er det varme kilder, og gjørme og vann som koker og svovel og røyk, og faren min (som var en av reisekameratene mine), sa til meg: «Du kommer til å se at det er sånn som dette i helvete når du kommer dit, Organa!» Ikke om eller hvis eller noe, men NÅR. Hehe. De er ikke bare fornøyde med at jeg ikke er medlem av Statskirken men HEF og ateist og sånn. Moaha. Jeg har bedt ham holde av plass i baren til jeg kommer. Jeg tar meg et par mojitos, takk.

De lagde forresten veldig gode mojitos (i plastglass) i ei bu på et av mange torg i Ponta Delgada. Rett overfor festningen. Den bua lengst til venstre, øverst på torget. Du ser sikkert køen.

Vi så sånne da vi inntok mojitos. Be aware!

Apropos helvete, ja. Gravskikken på Azorene var litt spennende. Jeg tar meg som regel alltid en tur eller to på gravplasser når jeg reiser, må sjekke ut hvordan de gjør det. Dessuten er det så rolig sånne steder, som regel. Man kan gå litt for seg selv og tenke. Ingen som spør deg om noe. Men altså, jada, det var en spennende kirkegård jeg var innom. De hadde de små husene hvor man setter kister/urner inn i, og de hadde «graver» som her, bare med en liten steinkiste til asken plassert oppå. Inne i husene var det både kister og urner. Bilder og gjenstander og blomster og diverse.

Litt flora og fauna og sånn.

Først fra den botaniske/engelske hagen i Furnas.

Herlig varmt og klissete vann. Ser ikke så delikat ut, men det er en EKTE ungdomskilde altså:

Og så litt bilder fra histen og pisten.

Helt nytt sjøbad i Ponta Delgada. Gratis for unger og gamliser (hihi) over 60.

En gang i uka hadde de uterestaurant på hotellet vårt (som jeg ikke husker hva heter), hvor de spilte taffelmusikk av aller laveste klasse.

Den nye, fine havna åpnes med fest og fanteri.

En veldig målrettet and:

Kanskje jeg skal svare på spørsmålene mine?

Hva gjør man der?

Man utforsker øya/øyene. Enten med leiebil (enkelt å kjøre der og finne fram), taxi eller organiserte utflukter. Man snorkler med delfiner (ååå, det var fantastisk!), drar på hvalsafari, dykker, golfer, hester, eh, jeg mener rir, såklart og sånne ting. Også drikker man som sagt mojitos på kveldene mens man hører på diverse band som spiller her og der. Se etter Den Nakne Mannen som elsker å danse.

er det barnevennlig?

Nja, var vel ikke det første som slo meg.

blir man brun?

Ja, veldig. Men det er ikke et Sydenland, heller et Utland. Man får for en gangs skyld faktisk bruk for jakken eller skjerfet man tar med seg.

er det fine strender?

Noen steder, greit å ha leiebil for å komme seg dit. I byen var det mest svarte lavastrender.

kan jeg trene?

Jada, alt du vil, sikkert.

er det god mat der?

Mm, det er det vel. Mye kjøtt det går i. Og meieriprodukter. Det går kyr over alt, og det er masse løshunder og -katter. Bøh.

God tur!

Reklamer

9 kommentarer Legg til din

 1. Ulme sier:

  Høres helt greit ut, liksom. Liksom.. 🙂 Men jeg hadde styrt glatt unna å bade i den brune pytten som jeg ser et hode stikke opp av…

 2. mrxy sier:

  ang. brunfargen man får der nede; den er mørk og søtlekker. kokesjokolade er faktisk nam-nam og mye vil ha mer!

 3. organa sier:

  Hehe, vannet er brunt fordi det er jern i Ulme. Det er ikke gjørme altså. Men hadde det vært, hadde jeg nok hoppet uti da også. Såpass ærlig kan jeg vel være.

  mrxy, du har smakt før, du? 😀

 4. Ulme sier:

  Oki, da trenger man sikker ikke knaske jerntabletter der. 🙂

  Det så utrolig fint ut der nede. Må ha vært en fantastisk fin tur. Bildene tyder på at ulme hadde likt seg særs godt der.. 😀

 5. organa sier:

  Åja, det ville du sikkert gjort, for det var herlig der! Spesielt den snorklingen med (ville) delfiner. De kom ikke bort til båten eller hoppet i ringer og sånn som de gjør på film/parker, men svømte i stim, en 40-50 stk var det vel.Store og små, som hoppet og danset! Når vi kom uti vannet, dykka de ganske fort ned for å stikke av, og vi kunne se dem «stupe» ned i dypet. Sonarlyden var helt fantastisk å høre under vann.

  Du får ta deg en tur! 😀

 6. lindis sier:

  Du har bedt din far holde av plass i baren til du kommer ja. Hehe, det må ha vært en kommentar som falt i særdeles tung jord 🙂
  Ser fint ut på Azorene. Veldig frodig.
  Skriver det på listen over steder man kanskje skal besøke en gang. I såfall håper jeg å treffe den målrettede anden, og få se hva den har drevet det til her i sitt andeliv 🙂

  PS: altså: vannet er brunt fordi det er jern i Ulme? Er det altså Ulmes skyld? *knis*

 7. organa sier:

  Far tåler det, han. Han er jo ikke kristen selv heller, men sier det ikke. 😉 Vi har kanskje litt rar humor i denne familien min.

  Hihi, jeg så det der med stakkars Ulme. Det var sekretæren min som, og jeg var opptatt med sånn der, og så gikk det litt fort også, emm…

 8. lindis sier:

  humpf…sekretæren ja. hehehe 🙂

 9. organa sier:

  Skyt, ikke vent til jeg kommer.

  mvh, Kongen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s